Hlavní obsah

Na začátku února se ochladí a bude sněžit

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Začátek února bude podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) chladný. V průběhu druhého únorového týdne se začne oteplovat a po zbytek měsíce by se měly teploty pohybovat v rámci dlouhodobých průměrů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Ochlazení, které se do České republiky dostalo koncem ledna, bude na začátku února zesilovat. K oteplení dojde během druhého únorového týdne,” očekávají meteorologové.

V úvodu příštího týdne bude převládat oblačné počasí, místy se může vyskytovat i polojasná obloha. Sněhové přeháňky budou zprvu spíše ojedinělé, od středy však bude přibývat frontální oblačnost a začne sněžit. Denní maxima se budou pohybovat kolem nuly či mírně pod bodem mrazu.

Další týdny již nabídnou  teploty, které odpovídají dlouhodobým průměrům. Jako celek bude období od 2. února do 1. března teplotně spíše podprůměrné.

Úvod měsíce bude bohatý i na srážky. „První únorový týden by měl přinést více srážek než je pro tuto roční dobu obvyklé,” uvádí výhled. Ve zbytku období se budou střídat srážkově bohatší i chudší období.

Interval průměrných teplot se v uvedeném období pohybuje od -1,2 stupně po 1,5 stupně Celsia. Průměrné srážkové úhrny kolísají mezi 31 a 44 milimetry

Reklama

Výběr článků

Načítám