Hlavní obsah

Z Vrbětic začnou v pondělí odvážet munici

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Policie v pondělí začne s vyskladňováním munice v jedné z budov areálu muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku. Munice se nejprve zkontroluje, poté ji zástupci jedné z firem odvezou k novému majiteli.

Foto: Policie ČR

Pyrotechnici ve Vrběticích

Článek

Souběžně s vyskladňováním bude probíhat i kontrola podle kontrolního řádu, kterou nařídil policejní ředitel Tomáš Tuhý.

„Zkontrolovanou a vyskladněnou munici odvezou zástupci jedné z firem novému majiteli. Transport bude probíhat podle zákonných norem a podmínek přepravy ADR a bude plně v gesci firmy, která bude materiál přemísťovat,” uvedla krajská policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Vyskladňovat by se mělo denně po dobu několika týdnů.

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuchy ve VrběticíchVideo: Pro Novinky Lenka Bláhová

Akci může zkomplikovat velmi nepříznivý vývoj počasí, jako je intenzivní sněžení či nesjízdné komunikace. „Současné povětrnostní podmínky odvoz munice neblokují. V případě náhlé změny operativní situace budeme reagovat na její vývoj,“ řekla Kozumplíková.

O kterou firmu se jedná, mluvčí neupřesnila. Termín odvozu materiálu zatím nezná firma Excalibur, která má u Vrbětic uskladněno 4000 tun munice do pěchotních zbraní, dělostřelecké a tankové munice určené do zbraňových systémů východní provenience.

„Čím více času bude na řádnou kontrolu munice a přípravu transportů, tím více munice budeme moci vyvézt ke konečným zákazníkům,“ řekl v pátek Právu mluvčí Excalibur Andrej Čírtek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám