Hlavní obsah

Ve školách se rozdává pololetní vysvědčení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Žákům a studentům základních, respektive středních škol končí ve čtvrtek první pololetí. Děti dostanou pololetní vysvědčení a v pátek je čeká jednodenní volno, na které od pondělí navážou v některých okresech týdenní jarní prázdniny.

Foto: Profimedia.cz

V pátek děti čekají pololetní prázdniny.

Článek

Výsledky v pololetí mají největší význam pro maturanty, žáky devátých tříd a děti, které chtějí ze základní školy odejít na víceletá gymnázia. Výsledky v pololetí závěrečného ročníku totiž bývají jedním z kritérií při přijímacím řízení.

Pro řadu dětí je závěr pololetí obdobím velkého stresu. Linka bezpečí ve středu uvedla, že se na ni v těchto dnech obrací více dětí kvůli strachu z nepřiměřené reakce rodičů na špatné známky. V extrémních případech mohou některé z nich řešit situaci i útěkem z domova.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vedoucí Linky bezpečí Peter Porubský v této souvislosti varoval rodiče před neuváženými hrozbami, že se děti se špatnými známkami nemají vracet domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám