Hlavní obsah

Moravu zasáhnou přívaly sněhu, varují meteorologové

• Aktualizováno

Přívaly sněhu zasáhnou Moravskoslezský, Zlínský a Olomoucký kraj. Meteorologové prodloužili výstrahu před vydatným sněžením až do pondělního rána. Do nedělního večera se v těchto oblastech při zesíleném větru mohou také tvořit sněhové jazyky.

BEZ KOMENTÁŘE: Přechod srážek přes ČR od nedělní 7. hodinyVideo: ČHMÚ

 
Článek

"V Moravskoslezském kraji, na severu Olomouckého a na východě a severovýchodě Zlínského kraje bude ještě do pondělního rána pokračovat trvalé sněžení, na severním návětří hor vydatnější," uvedli meteorologové. Připadnout může pět až 15 centimetrů sněhu, na severním návětří hor až 20 centimetrů.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační snímek

Český hydrometeorologický ústav varuje, že konec ledna a začátek února budou ve znamení chladného počasí a vydatné sněhové nadílky. Noční teploty se budou pohybovat kolem -6 °C, při vyjasnění mohou klesat ještě níž. Mrznout bude i během dne.

Podobný ráz počasí by měl vydržet i první únorový týden. Mělo by sněžit, v nižších polohách to budou převážně srážky smíšené nebo dešťové. Noční teploty se budou pohybovat od -1 do -5 °C. Denní teploty by měly být v intervalu -3 až 2 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám