Hlavní obsah

Olomoucká ČSSD podpoří na volebním sjezdu Sobotku

Sociální demokraté z Olomouckého kraje podpoří na březnovém volebním sjezdu na předsedu strany jejího dosavadního šéfa, premiéra Bohuslava Sobotku. Do funkce statutárního místopředsedy navrhli ministra vnitra Milana Chovance. Rozhodli o tom v sobotu na své krajské konferenci v Olomouci. Pozici krajského předsedy na ní obhájil současný krajský šéf Jiří Zemánek, informovalo tiskové oddělení strany.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Článek

Zemánek získal téměř jednohlasnou podporu, když obdržel 123 hlasů ze 125 odevzdaných volebních lístků. "Výsledek konference beru jako zhodnocení své práce za minulé období. Jsem rád, že delegáty zaujala i moje vize na příští dva roky a vyslovili mi jednoznačnou důvěru," uvedl Zemánek.

Olomoucká konference podpořila Sobotkovu nominaci na post předsedy strany stejně jako ve 12 krajích, kde už se konala. Nominace na místa řadových místopředsedů získali Lubomír Zaorálek, Martin Starec, Michaela Marksová Tominová, Jan Hamáček a Lenka Teska Arnoštová.

Nejvíce nominací na statutárního místopředsedu ČSSDChovanec. Utká se zřejmě s poslancem a šéfem ústavně právního výboru Sněmovny Jeronýmem Tejcem.

O křesla šesti řadových místopředsedů se pravděpodobně utkají Hamáček, Zaorálek, Starec, šéf Senátu Milan Štěch, děčínský poslanec Jaroslav Foldyna a ministr Jiří Dienstbier. Ve hře jsou také dvě ženy, Marksová Tominová a Teska Arnoštová. Podle stanov ČSSD musí alespoň jedno místopředsednické křeslo obsadit žena.

Sociální demokracie bude své vedení volit na sjezdu, který se uskuteční 13. a 14. března v pražském Kongresovém centru.

Reklama

Výběr článků

Načítám