Hlavní obsah

Zeman o řediteli Imexu v delegaci nevěděl, jména prý prověřuje Mynář

Novinky, jas

Prezidenta Miloše Zemana překvapila skutečnost, že účastníkem podnikatelské mise při jeho loňské cestě do Kazachstánu a Tádžikistánu byl i výkonný ředitel společnosti Imex Group Petr Bernatík. Ta měla pronajatou dvojici skladů ve vrbětickém areálu, v nichž došlo k výbuchu munice.

Foto: Petr Josek, Reuters

Prezident Miloš Zeman

Článek

Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček České televizi řekl, že prezident není tím, kdo by vybíral členy podnikatelské mise. Gestorem je podle něj Svaz průmyslu a dopravy ČR.

„Velmi odmítám to spojování s panem prezidentem,“ dodal Ovčáček, podle něhož si prezidentská kancelář nevede evidenci podnikatelů, kteří se misí účastní, neboť jejich program je jiný a „jediným středobodem“ je podle něj pouze podnikatelský seminář, který se koná na všech zahraničních cestách.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Seznam je v kompetenci Mynáře

„Pan prezident byl touto informací překvapen a samozřejmě se bude zajímat o to, jak celá věc vznikla,“ doplnil Ovčáček.

Na dotaz, zda prezidentská kancelář neprověřuje jména účastníků, mluvčí doplnil, že v této věci je zmocněn vedoucí kanceláře, kterým je Vratislav Mynář. „Těmto věcem bude věnována zvýšená pečlivost,“ dodal, přičemž odmítl spekulovat o tom, zda Bernatíkova účast byla chybou.

Foto: Petr Horník, Právo

Hradní kancléř Vratislav Mynář s prezidentem Milošem Zemanem

Loni v říjnu vybuchl ve Vrběticích sklad s 58 tunami vojenského materiálu. V prosinci došlo v areálu k výbuchu dalšího objektu s 98 tunami vojenského materiálu. Oba sklady měla pronajaté společnost Imex Group. Celou věc vyšetřuje policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám