Hlavní obsah

Spor o GP Brno vrcholí: Vydírání od Automotodromu musí skončit, říká Hašek

– Brno
Právo, Petr Kozelka

Pokračování motocyklové Velké ceny na brněnském automodromu zůstává nejasné i poté, co kabinet premiéra Bohuslava Sobotky minulý týden schválil poskytnutí 30miliónové dotace na pokrytí dluhu promotérské společnosti Dorna, která provozuje seriál závodů mistrovství světa.

Foto: Novinky

Letecký pohled na Masarykův okruh u Brna

Článek

Ve čtvrtek se objevily informace, že kraj dosud částku promotérovi neposlal prý proto, že Hašek tím Dornu tlačí ke zdi, aby dosáhl toho, že v budoucnu bude kraj hlavním pořadatelem závodu.

„Teprve ve středu dorazil dopis od premiéra, který poskytnutí peněz potvrzuje. Finance na náš účet ještě ani nedorazily a já nehodlám platit ze svých peněz dluh paní Ulmanové a pana Abraháma. Zachraňujeme to, co paní Ulmanová nedokázala, u ní jde o vysoké manažerské selhání,“ zaútočil ve čtvrtek reakci Hašek proti ředitelce okruhu Ivaně Ulmanové a majiteli Karlu Abrahámovi staršímu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle hejtmana kraj se společností Dorna komunikuje a na příští týden je domluvená schůzka v Madridu, kde by se mělo o budoucnosti závodů konečně definitivně rozhodnout.

Vedení okruhu selhalo, míní hejtman

Kraj odmítá akci každoročně dotovat. Chce, aby závody pokračovaly, ale s jiným pořadatelem. Tím je nyní firma Automotodrom Brno. Kraj se chce dohodnout přímo se španělskou Dorno, která pořádá celý seriál závodů.

„Jakmile kraj peníze od vlády obdrží, uhradíme ten dluh. Věřím, že se s Dornou racionálně dohodneme. Na rok 2015 má smlouvu na pořádání Velké ceny ještě Automotodrom. My děláme všechno proto, aby se závody jely i v budoucnu,“ řekl Právu Hašek.

Konec by měl být i s  koloritem posledních let, kdy zástupci okruhu obcházeli krajský úřad či magistrát s tím, že potřebují peníze se skrytou pohrůžkou, že pokud nedostanou, co chtějí, závod už příště nebude. „Tohle vydírání musí skončit.

Automotodrom měl dost času na to, aby Velkou cenu pořádal jako ziskovou, ne aby jen obcházel s nataženou rukou,“ rozčílil se Hašek. Podle něj už nemá jistotu, že vedení okruhu je schopno zorganizovat a zajistit standardní fungování závodů. „Je mi líto, že to musím říct takto natvrdo, ale nebýt kraje, už se o žádné Velké ceně ani nebavíme,“ dodal Hašek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám