Hlavní obsah

Nebe se zatáhne, teploty zase porostou

V první polovině pracovního týdne ještě bude počasí v Česku jakžtakž připomínat zimu, od středy ale začnou teploty opět stoupat. Ke slovu se totiž přihlásí tlaková níže se středem nad centrálním Středomořím, řekla v pondělí Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu. Pro českou kotlinu to znamená vedle přílivu teplejšího vzduchu také větší oblačnost a srážky.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Na ranní teploty kolem nuly si musí v pondělí a v úterý dát pozor hlavně řidiči, není vyloučena ledovka, mrznoucí mlhy nebo mrholení. V pondělí odpoledne se teploty vyšplhají nejvýše na 4 stupně, oblačnost by se mohla na delší dobu naposled ještě protrhat na polojasno.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

úterý po ránu klesne rtuť teploměru na 1 až –3 stupně, odpoledne se bude teplota  pohybovat mezi 0 až 4 stupni. „Zataženo zůstane po celý den, odpoledne musíme počítat s deštěm, od vyšších poloh budou srážky smíšené, od 700 metrů slabé sněžení,“ přiblížila Honsová.

Středa bude stále ve znamení velké oblačnosti, bude zataženo až oblačno s deštěm. „Pokud se vyskytne nějaké sněžení, tak pouze od nadmořských výšek 800 metrů,“ uvedla Honsová. Ranní minima budou podle ní pořád „klouzací“, tedy mezi 1 až –3, odpolední maxima už budou stoupat na 2 až 6 stupňů.

Ve čtvrtek a v pátek zůstane pořád zataženo až oblačno s občasným deštěm. Po ránu se budou teploty po oba dny pohybovat mezi 5 až 1 stupněm, odpoledne stoupnou na 4 až 8 stupňů.

Na víkend by mělo srážek i oblačnosti ubývat. Na většině území se teploty budou držet kolem šesti stupňů. „V tomto období v roce 2007 stoupaly teploty přes 15 stupňů,“ připomněla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám