Hlavní obsah

ANO ve Frýdku-Místku nepřijme výpověď koaliční smlouvy. ČSSD se prý bojí auditů

Právo, Jiří Tomaškovič
Frýdek-Místek

Za účelovou akci náměstka Michala Pobuckého (ČSSD) označil primátor Radim Vrbata (ANO) středeční výpověď koaliční smlouvy ve Frýdku-Místku. ČSSD chce tímto krokem podle hnutí ANO zastavit probíhající audit ve společnosti Sportplex, kde Pobucký do roku 2013 působil jako jednatel. Vypovězení smlouvy je navíc podle ANO neplatné.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Úsměvy z ustavujícího zastupitelstva jsou zapomenuty. Bývalý primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký (vlevo, ČSSD) a současný Radim Vrbata (ANO) se po dvou měsících ve vedení města rozešli.

Článek

„Jde jim o ukončení auditu v hale Polárka. Již nyní je patrné, že zde docházelo k porušování zákona o veřejných zakázkách a společnosti hrozí miliónové pokuty,“ řekl Vrbata.

Náměstek Pobucký to ale označil za absurdní. „Hala Polárka byla postavena za nižší cenu, než za jakou byla vysoutěžena v elektronické aukci,“ připomněl.

Za stejně nesmyslné označil i neplatnost ukončení koaliční smlouvy. „Vypovězení odhlasoval náš klub zastupitelů všemi dvanácti členy, zástupcům hnutí ANO jsme to řekli, dali písemně a poslali emailem. Nevím, co více by chtěli,“ řekl Pobucký.

ČSSD lže, tvrdí ANO

Hnutí ANO se den poté, co ČSSD ohlásilo konec koalice na frýdecko-místeckém magistrátu, ostře ohradilo proti textu prohlášení, které sociální demokraté zveřejnili.

„ČSSD lže. Tvrdit, že kroky, které jsme učinili společně, jsme činili jenom my, není korektní. Náměstek Pobucký navíc lhal, když tvrdil, že zástupce hnutí ANO svévolně pozměnil smlouvu o výkonu funkce člena představenstva společnosti Distep a následně ji chtěl zaměnit. Pochybili oba zástupci a chtěli svůj omyl následně napravit,“ uvedl primátor Vrbata, který vyzval oba koaliční kluby k setkání.

„K vypovězení smlouvy by měly vést pádné důvody. Nelze to dělat mezi dveřmi, jak to provedla ČSSD. Pokud bude řešením rezignace obou členů představenstva Distepu, nebráníme se tomu,“ navrhl Vrbata.

Jednání se podle svých slov nebrání ani ČSSD. „Jsme připraveni jednat úplně se všemi, i s hnutím ANO, pokud přijmou naše argumenty. Nenecháme se tlačit do rohu. To, co dělají nyní, je přesně ukázka jejich chování,“ řekl Pobucký.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám