Hlavní obsah

Pískot je řeč ptáků, upozornil prezident Zeman oponenty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Choceň

Prezident Miloš Zeman třetí den své návštěvy přestal ignorovat protestující s červenými kartami a ve středu se s nimi v Chocni pustil do přímého souboje.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Prezident Miloš Zeman při debatě v Chocni

Článek

„Máte právo položit mi jako první otázku. Těším se, že to učiníte kultivovaným způsobem, ne neandertálským pokřikem,“ vyzval prezident jednoho s diskutérů.

Poněkud zaskočený muž ze sebe nakonec vysoukal, že nesouhlasí se Zemanovou zahraniční politikou, vulgárním vystupováním a s tím, že se chová samolibě, přičemž si zemi přivlastňuje jako car.

Prezident obvinění odmítl a vysloužil za to i pískot malé části publika. „Měli bychom spolu mluvit normální řečí, ne pískotem. Pískot je řeč ptáků,“ umlčel je prezident. Od té chvíle setkání probíhalo v atmosféře podstatně poklidnější.

Zeman způsoby svých oponentů kritizoval i ve vánočním projevu. V něm hovořil o řvoucím davu a konstatoval, že tímto způsobem se naposledy vyjadřovali neandertálci. [celá zpráva]

To záhy odmítli odborníci z Hrdličkova muzea člověka při Přírodovědecké fakultě Karlovy univerzity, kteří prezidenta upozornili, že neandertálci neřvali, ale používali řeč. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám