Hlavní obsah

Slova, že se máme od Číny učit stabilizovat společnost, byla chybou, připustil Zeman

Prezident Miloš Zeman se v úterní diskusi s občany v Chrudimi přiznal ke dvěma chybám, jichž se v minulosti v politice dopustil. Jde o dvojici výroků, z nichž jeden již patří do dávné historie, zatímco druhý, o tom, že bychom se měli v Číně učit, jak stabilizovat společnost, je prezidentovými kritiky často připomínán.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Prezident Miloš Zeman při diskusi s občany ve velkém sále Chrudimské besedy

Článek

Před zaplněným sálem Měšťanské besedy byl Zeman jedním z účastníků vyzván, aby se přiznal ke svým chybám za čtvrtstoletí v politice. Prezident republiky bez mrknutí oka prohlásil, že se dopustil dvou chyb.

„Ta první je z doby před volbami v roce 1998, kdy jsem se na schůzce starých sociálních demokratů, kteří mi vytýkali, že jejich legitimace mají nedůstojnou podobu, blýskl výrokem, že po volbách bude sociální demokracie stranické legitimace vázat do kůže členů ODS,“ vzpomněl si prezident Zeman.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lidé při diskusi s prezidentem.

„Byla to jedna z největších pitomostí, které jsem kdy řekl. Už pět minut po tom jsem toho litoval,“ ujistil v úterý zaplněný sál, ve kterém bylo přes čtyři sta lidí.

Za druhou chybu pak označil svůj nedávný výrok při návštěvě Číny. „Řekl jsem, že se musíme od Číny učit, jak stabilizovat společnost. Ta věta má ale dvě možná vysvětlení. Správné je to druhé.

„Věta měla znít, že musíme studovat, jak Čína stabilizovala společnost, dnes bych to formuloval přesněji,“ kál se prezident Zeman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám