Hlavní obsah

Zeman poobědval s Hamáčkem a Štěchem, řešili terorismus ve Francii

Novinky, Václav Lang
Praha

Prezident Miloš Zeman pozval v pátek na tradiční oběd na úvod nového roku na Pražský hrad předsedy obou parlamentních komor. S šéfem Senátu Milanem Štěchem a Sněmovny Janem Hamáčkem (oba ČSSD) probírali mimo jiné teroristické činy ve Francii.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident republiky Miloš Zeman přijal na Pražském hradě předsedu Sněmovny Jana Hamáčka (vlevo) a šéfa Senátu Milana Štěcha (vpravo)

Článek

Podle Štěcha se hovořilo o koordinaci zahraniční politiky nebo o tuzemských legislativních aktivitách. „Všichni se připravujeme na zákony, které se budou týkat omezení prostoru pro daňové úniky, zejména majetkové přiznání, případně elektronické sledování plateb DPH,“ nastínil Štěch.

Řeč přišla také na události ve Francii. „Hovořili jsme, jaké to má dopady na myšlení lidí, přijímání nebo nepřijímání běženců,“ uvedl šéf horní komory.

Se Zemanem se prý shodli, že je zapotřebí pomáhat v domovinách běženců, jejich přesidlování prý problém neřeší. „Není řešení, že ty běžence všechny budeme přijímat na našem území,“ řekl.

U oběda byl i Mynář

Hamáček k tomu poznamenal, že je potřeba odsoudit události coby teroristický čin, ale neodsuzovat kvůli tomu plošně muslimy. „Je potřeba jasně říci, že to, co se děje ve Francii, je čin teroristů, tudíž Francie a do jisté míry celá naše civilizace bojuje s teroristy, ale nebojuje s islámem,“ prohlásil.

Státníci naopak nehovořili o kancléři Vratislavu Mynářovi a kauze kolem jeho bezpečnostní prověrky nebo propíranému nákupu vily ve Strašnicích. U oběda prý Mynář ale byl.

K jídlu se podávala hovězí polévka, vepřová panenka a zákusek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám