Hlavní obsah

Sobotka: Kauza kolem Mynářovy vily poškozuje úřad prezidenta

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Premiér Bohuslav Sobotka se podobně jako vicepremiér Andrej Babiš domnívá, že aktuální kauza kolem koupě vily v pražských Strašnicích prezidentským kancléřem Vratislavem Mynářem poškozuje úřad prezidenta. Mluvčí Miloše Zemana Jiří Ovčáček uvedl, že se prezident k věci vyjádří „v pravý čas”.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

„Jsem přesvědčen o tom, že tu věc může vyřešit pouze pan prezident, kauza podle mého názoru poškozuje úřad prezidenta republiky,“ řekl ve středu po jednání vlády premiér.

Týž den se ve stejném duchu vyjádřil i vicepremiér Andrej Babiš. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Milan Malíček, Právo

Vila v pražských Strašnicích, kterou koupil za 5,5 miliónu korun Vratislav Mynář.

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček ve středu ČTK řekl, že Zeman se k záležitosti vyjádří „v pravý čas”. Jeho vyjádření se podle něj dá očekávat v brzké době, nikoli „v horizontu týdnů”.

Kancléř Vratislav Mynář koupil koncem loňského roku vilu, jejíž cena byla údajně podhodnocená. Například v posudku z roku 2004, který mají Novinky k dispozici, ohodnotili znalci stavbu na téměř devět miliónů korun. [celá zpráva]

Mynář trvá na tom, že cena odpovídá stavu objektu, který je podle něj dezolátní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám