Hlavní obsah

Déšť a razantní oteplení zvednou hladiny řek

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středu avizoval, že v průběhu noci ze čtvrtka na pátek začne vát na našem území silný vítr, který bude na horách v nárazech dosahovat rychlosti až 110 kilometrů v hodině. V průběhu pátku očekávají meteorologové i vydatnější srážky, které spolu s očekávaným oteplením mohou zvednout hladiny menších toků.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Článek

„V pátek přes den a v noci z pátku na sobotu bude přes naše území přecházet okluzní a teplá fronta, při kterých se vyskytne od západu postupně na celém území a ve všech polohách déšť,“ uvedli meteorologové, podle nichž mohou srážkové úhrny ojediněle dosáhnout až 25 milimetrů.

Protože se v sobotu přes den dostanou teploty nad 10 stupňů Celsia a mrznout nebude ani v noci, očekává ČHMÚ rychlé odtávání sněhu, a to i v horských oblastech.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Proto předpokládáme vzestupy hladin zejména  na menších tocích odvodňujících oblasti hor a Českomoravské vrchoviny,“ upozornili meteorologové. Odtávání zpomalí až ochlazení ze soboty na neděli.

Reklama

Výběr článků

Načítám