Hlavní obsah

Zemanův kancléř Mynář koupil od Janouškova advokáta vilu v Praze, dal za ni 5,5 miliónu

Aktualizováno

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář koupil vilu v pražských Strašnicích od advokáta Víta Širokého, který mimo jiné zastupuje podnikatele Romana Janouška. Mynář za nemovitost podle serveru Aktuálně.cz zaplatil 5,5 miliónu korun.

Foto: blesk.cz

Vila v pražských Strašnicích, kterou Mynář koupil.

Článek

Peníze podle serveru Mynář poukázal jediným převodem na účet úschovy kanceláře, kde Široký pracuje.

Pozemek, na němž dvoupatrový dům stojí, má podle kupní smlouvy, citované serverem, 141 metrů čtverečních a kolem něj je zahrada o 591 metrech čtverečních. Informaci o prodeji přinesl deník Blesk a server motejlek.com. Podobné vily se přitom v Praze prodávají mnohem dráž.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář

Regionálnímu Deníku Mynář řekl, že zaplatil vyšší cenu, než byla původní cena pro bývalého majitele. Objekt je podle Mynáře v dezolátním stavu a přinejlepším se z něj podaří zachovat obvodové zdivo. Se Širokým se viděl jen jednou, a to při podpisu kupní smlouvy, tvrdí prezidentův kancléř. Že byl Široký Janouškovým advokátem, se Mynář podle svých slov dozvěděl z internetu. S Janouškem se nikdy nepotkal, uvedl.

Široký odmítl prodej vily komentovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám