Hlavní obsah

Vydatné sněžení, náledí, sněhové jazyky. Meteorologové vydávají jedno varování za druhým

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pondělí upřesnil již vydanou výstrahu před sněžením a tvorbou sněhových jazyků. Zároveň přidal varování před náledím, které by se mohlo tvořit na celém území od pondělního podvečera.

BEZ KOMENTÁŘE: Přechod srážek přes ČR od 7:30 do 13:15 Video: ČHMÚ

 
Článek

„V Jizerských horách, Krkonoších, Jeseníkách a v Beskydech bude ještě v pondělí vydatně sněžit a od pondělního poledne do večera připadne až 15 centimetrů nového sněhu,” očekávají meteorologové.

Sněhové jazyky se podle nich budou při silnějším větru tvořit v polohách nad 600 metrů s výjimkou jihozápadní poloviny Čech. Vítr by měl slábnout v průběhu pondělního večera.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Námraza potrápila řidiče.

Nově ČHMÚ doplnil výstrahu i na tvorbu zmrazků a náledí. Ty budou hrozit na celém území v polohách nad 500 metrů. Varování platí do úterního dopoledne.

Řidiči by měli jezdit velmi opatrně a při cestě do hor přibalit sněhové řetězy.

Reklama

Výběr článků

Načítám