Hlavní obsah

Počasí si s námi hraje, na víkend se prudce oteplí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco začátek týdne bude relativně studený, na víkend se má dostavit citelné oteplení a dešťové srážky i na horách. Začátek ledna přitom podle statistik vychází jako nejchladnější období roku. Zatímco v týdnu mohou ranní minima někde klesnout až na minus deset stupňů, na sobotu hlásí předpověď až deset stupňů nad nulou, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Neil Hall, Reuters

Článek

V pondělí bude zataženo až oblačno, na většině území se sněžením nebo sněhovými přeháňkami, které budou intenzivnější na horách. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat mezi -1 až 3 stupni, na horách kolem -4.

„V úterý bude nejméně oblačnosti z celého týdne, bude polojasno až oblačno,” řekla Honsová. Po ránu klesnou teploty na -1 až -5 stupňů, na horách až k -8. Přes den zůstanou v rozmezí -1 až 3 stupně, v polohách nad 1000 metrů opět kolem -4.

Nejmrazivějším dnem týdne bude středa, kdy bude vrcholit příliv studeného vzduchu. Zejména po ránu vlivem relativně nízké oblačnosti mohou teploty na sněhové pokrývce spadnout až k -10 stupňům, jinde se budou držet mezi -3 až -7. Vyloučeny nejsou ani mrznoucí mlhy. Přes den nejvyšší teploty nepřekonají rozmezí -2 až 2 stupně.

Od čtvrtka oteplování

Od čtvrtka se začne razantně oteplovat, převládat bude velká oblačnost s deštěm, a to i v horských oblastech. Zatímco po ránu teploty klesnou na nulu až -4 stupně, přes den už se budou pohybovat mezi 1 až 5 stupni nad bodem mrazu.

Velká oblačnost a poměrně intenzivní déšť můžeme očekávat i v pátek. Ranní minima 3 až -1 stupeň vystřídají denní maxima 5 až 9 stupňů.

Ještě tepleji bude v sobotu, kdy denní teploty budou šplhat k jarním šesti až deseti stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám