Hlavní obsah

Půlka Brna byla bez elektřiny

Brno
Aktualizováno

Polovina Brna byla ve čtvrtek ráno téměř pět minut bez elektrického proudu. Důvodem je porucha na trafostanici v Čebíně, řekla mluvčí společnosti E.ON Božena Herodesová. po dobu opravy společnost převedla dodávku energie na rozvodny v Sokolnicích na Brněnsku a Slavěticích na Třebíčsku. Podle Herodesové však odpoleden uvedla zpět do provozu čebínskou rozvodnu.

Foto: Archiv CzechTourism

Brněnský Špilberk. Ilustrační foto

Článek

Výpadek proudu nastal od 7:26 do 7:30 a zasáhl západní stranu Brna a několik měst a obcí na Vysočině. „Zjistili jsme výpadek proudu u trafostanice v Čebíně.V rámci odpoledne jsme vše uvedli do obvyklého provozu a Brnu už opět dodává elektřinu Čebín. Nadále však zjišťujeme, co poruchu způsobilo,” informovala Herodesová.

Společnost původně nevěděla, zda je porucha na jejím stovkovém vedení, nebo na čtyřstovkovém, které má na starosti česká přenosová soustava. Odpoledne už ale měla jasno. "Chyba nastala na našem stovkovém vedení a vše jsme napravili," poznamenala mluvčí.

Velký výpadek proudu byl v Jihomoravském kraji na počátku loňského prosince. Přes 20 obcí se ocitlo bez elektřiny kvůli námraze, která způsobila komplikace také v brněnské městské hromadné dopravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám