Hlavní obsah

Pozor při oslavách, meteorologové varují před tvorbou ledovky po celé zemi

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středu varoval před tvorbou ledovky. Sněhové srážky budou k večeru od severozápadu přecházet ve smíšené a objeví se rovněž mrznoucí déšť, který může na podchlazeném povrchu namrzat.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

„Počátek výskytu mrznoucích srážek v oblastech na jihu Čech, na Moravě a ve Slezsku očekáváme později, tedy v průběhu druhé poloviny noci. Srážky slabé intenzity, které budou na prochlazeném povrchu namrzat, budou v místech s absencí sněhové pokrývky vytvářet slabou ledovku,” uvádí výstraha.

Ve čtvrtek bude pás mrznoucích srážek postupovat dále k jihovýchodu. Na severozápadě riziko tvorby ledovky s ohledem na vzestup teplot, které se již budou pohybovat nad bodem mrazu, pomine.

„Večer a v noci na sobotu bude místy docházet k protrhávání oblačnosti a poklesu teplot pod nulu. Na mokrých a vlhkých komunikacích se může ojediněle vytvářet náledí,” upozornili meteorologové.

Výstraha platí pro celé území republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám