Hlavní obsah

Rozhovory se Zemanem bude od ledna živě vysílat Frekvence 1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Živé rozhlasové rozhovory s prezidentem Milošem Zemanem bude od ledna vysílat rádio Frekvence 1. Pořad se bude jmenovat Prezidentský Pressklub, uvedla mluvčí rádia Radka Pilzová. Pořad Hovory z Lán v Českém rozhlase tak končí. Prezidentovi se nelíbilo, že se měl pořad předtáčet.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Miloš Zeman během vysílání Hovorů z Lán pro Český rozhlas

Článek

"V plánu jsou čtyři živá vysílání pořadu Prezidentský Pressklub za rok," uvedla mluvčí. Poprvé jej posluchači uslyší 4. ledna v 17:00. Lidé se podle Pilzové budou moci do rozhovoru aktivně zapojit a spolupodílet se na přípravě otázek pro pana prezidenta. Pořad by měl podle serveru  IHNED.cz moderovat Luboš Xaver Veselý, s nímž se Zeman už několik let zná.

Rozhovor se bude živě vysílat ze zámku v Lánech, potvrdil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Podle ředitele rádia Frekvence 1 Miroslava Škody má mít prezident v demokratické zemi možnost se vyjadřovat a posluchači možnost jeho vyjádření hodnotit. "Živé vysílání je pak základ rozhlasové práce a je to i jediný způsob, jak vést skutečně autentický rozhovor. Proto živé vysílání s prezidentem vítáme," uvedl Škoda.

Zeman v posledních Hovorech z Lán použil několik vulgarit, za což byl kritizován. Podle Rady ČRo rozhlas odvysíláním hovorů porušil zákon i kodex Českého rozhlasu. Rada ČRo uznala výjimečnost situace, kdy svou roli hrálo překvapení a respekt k hlavě státu.

Do budoucna rozhlas vyzvala, aby u Hovorů z Lán svůj kodex respektoval. Generální ředitel ČRo poté Zemana dopisem informoval, že bude pořad předtočený, na což prezident nepřistoupil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám