Hlavní obsah

U Plumlova se koupalo 92 otužilců

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rekordní účast zaznamenali letos o Štědrém dnu na tradiční akci otužilci a jejich příznivci z Prostějova a okolí. V pravé poledne uspořádali své setkání u výpusti u Plumlovské přehrady v Mostkovicích na Prostějovsku.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Otužilců se sešlo devět desítek

Článek

„Do vody se vydalo rekordních dvaadevadesát plavců,“ spočítal Michal Mucha, který sám do vody skočil a v rouše Santy a výkony plavců a jejich nápadité kostýmy komentoval.

Ještě než akce oddílu dálkového a zimního plavání TJ Haná Prostějov odstartovala, na břehu usedla do trůnu ledové královny známá prostějovská plavkyně a přemožitelka kanálu La Manche Dana Zbořilová. I ta se se svou družinou poté přesunula do vln pod přehradou.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Ze břehu pozorovalo tradiční akci několik tisíc lidí

Zimním plavcům, z nichž nejmladšímu bylo deset let, zatleskalo z břehů kolem a z hráze přehrady několik tisíc diváků. „Tak dnes to měli hodně jednoduché, venku je skoro jaro, voda může mít tak pět stupňů, možná víc. Ale stejně bych se k nim nepřidala,“ choulila se při pohledu na husí kůži plavců vylézajících z vody jedna z přihlížejících maminek s malou školačkou. Výlet za zimními plavci spojili lidé z Prostějova a okolí s procházkou a uklidněním před štědrovečerní večeří a vánočními svátky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám