Hlavní obsah

Předvánoční plavby po Berounce nadchly návštěvníky svou romantikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Černošice

Netradiční a romantickou plavbu po Berounce z Černošic k jezu v Mokropsech mohou lidé absolvovat přívozem ještě o posledním adventním víkendu. Kromě poutavého okolí a neobvyklých výhledů lze cestou obdivovat také množství vodních zvířat.

Předvánoční plavby po Berounce nadchly návštěvníky svou romantikouVideo: Novinky

 
Článek

Čtyřicetiminutová plavba lodí Kazi je dlouhá šest kilometrů a nabídne jak úžasný pohled na údolí Berounky, tak i výklad přímo od kapitána lodi. Ten přibližuje pasažérům historii místa, pověsti i všelijaké zajímavosti.

“Berounka takovou loď nikdy neměla a myslím si, že přesně sem ta loď prostě patří. Je to úplně něco jiného, než člověk celý život dělal. Za ta léta, co jsem se najezdil, je to všechno malinké, loď i říčka. Je to pro mě takové mazlení se s tím, než nějaká práce,” říká s úsměvem kapitán Mario Juhas, který má zkušenosti z řady evropských řek i kanálů.

“Podél řeky tady kdysi vedla obchodní stezka, kde se projížděl například i Karel IV. Za první republiky zde vznikaly chatové osady pro nižší vrstvu. Movitější lidé si zde naopak stavěli honosné vily. Kdysi dávno tady byly také přívozy. Je to nádherná projížďka,” popisuje historii v okolí Berounky převozník Jan Čuda.

Přívoz Mokropsy - Černošice vyplouvá každý všední den od 12. do 21. prosince a to od 10 hodin v každou celou hodinu. Poslední spoj vyplouvá v 15 hodin. Je možné nastoupit i na zastávkách v přístavišti Pláž a v přístavišti Lipence.

Reklama

Výběr článků

Načítám