Hlavní obsah

Ledovka přišla Prahu na 11 miliónů korun

Praha

Ledovka, která na začátku prosince úplně ochromila tramvajovou dopravu, stála Prahu asi 11 miliónů korun. Nejvíc peněz šlo na posyp silnic, náhradní dopravu a přesčasy zaměstnanců.

Foto: Novinky

Údržbáři odstraňují led z tramvajových trolejí

Článek

"Jedná se o vícenáklady dopravního podniku, Technické správy komunikací a Ropidu. Velkou část tvoří náklady za provoz náhradní dopravy, posypový materiál, který musel být na eliminaci ledovky použit v pražských ulicích, a rovněž na uhrazení přesčasů a mimořádných odměn zaměstnanců," uvedl náměstek pražské primátorky a radní pro dopravu Petr Dolínek (ČSSD).

Z celkové částky připadá zhruba sedm milionů korun na Technickou správu komunikací. Většinu, asi pět milionů korun, stála větší spotřeba posypových materiálů, použilo se 1355 tun soli a 325 tun solanky. Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) vyčíslil mimořádné náklady asi na 3,9 milionu korun. Paradoxně se snížily zhruba o tři čtvrtě miliónu korun díky tomu, že nejezdily tramvaje.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na jednom místě jsme zůstali viset několik hodin, řekla o komplikacích v dopravě řidička tramvajeVideo: Novinky

Významnou položku tvořily mzdy, zaměstnanci DPP odpracovali více než 3300 přesčasových hodin. Mimořádné náklady Ropidu, městské příspěvkové organizace, která má za úkol plánovat pražskou MHD, byly pak pouze v řádech desítek tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční komplikace v pražské dopravěVideo: Novinky

Kvůli námraze na trolejích přestaly v pondělí 1. prosince v Praze postupně jezdit všechny tramvaje. Jejich provoz se začal obnovovat v úterý odpoledne, všechny tramvaje se na pravidelné linky vrátily ve středu. Ledovka zastavila i vlakovou dopravu. Zásadně ovlivnila dopravu v celé ČR.

Ledovka v BrněVideo: Miroslav Homola, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám