Hlavní obsah

Déšť přinese v týdnu hodně vysoké teploty, ochladí se až na víkend

Novinky, jas

Předvánoční počasí bude i nadále připomínat spíše apríl. V začínajícím týdnu se musíme připravit na velkou oblačnost s četnými přeháňkami a teplotami stoupajícími až ke 13 stupňům Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilutrační foto

Článek

„Teploty o uplynulém víkendu se pohybovaly až sedm stupňů nad dlouhodobými průměry a odkazovaly spíše na přelom března a dubna,” připomněla Honsová.

Nadprůměrné teplo bude i v dalších dnech. V pondělí se odpolední maxima dostanou na sedm až 11 stupňů. Převládat bude velká oblačnost s deštěm, pouze na vrcholcích hor půjde o sněžení.

Zataženo až oblačno s občasným deštěm bude též v úterý. Ráno budou teploty klesat na pět až jeden stupeň, odpoledne se dostanou na čtyři až osm stupňů. Zejména na vrcholcích Krušných hor a Krkonoš se znovu objeví sněžení. V průběhu dne začne od severozápadu ovlivňovat počasí studené fronta, která bude ovlivňovat charakter středečního počasí.

I nadále bude dominovat velká oblačnost, ranní minima nicméně poklesnou na jeden až minus tři stupně a v nížinách se objeví smíšené srážky. V polohách nad 500 metrů půjde o sněžení. Denní maxima se dostanou na dva až šest stupňů.

Čerstvý sníh však dlouho nevydrží. Ve čtvrtek by se měly ráno teploty pohybovat v intervalu šesti a dvou stupňů, přes den mezi osmi a 12. Bude zataženo s deštěm, který se bude vyskytovat i v horských oblastech.

Ještě tepleji by mělo být v pátek. Velká oblačnost s deštěm bude pokračovat, ranní minima klesnou na devět až pět stupňů, přes den se rtuť teploměru dostane k devíti až 13 stupňům.

Mírné ochlazení by mělo dorazit o víkendu. Mělo by být méně oblačnosti, přičemž se dočkáme i polojasné oblohy a teplot mezi třemi a sedmi stupni.

Reklama

Výběr článků

Načítám