Hlavní obsah

ANO kvůli vnitřním sporům zrušilo buňky v Karlových Varech

Karlovy Vary
Aktualizováno

Vedení hnutí ANO zrušilo své oblastní a místní organizace Karlovy Vary, které se prý potýkaly s vnitřními problémy a spory. ANO je v Karlových Varech v koalici s Karlovarskou občanskou iniciativou a hnutím Karlovaráci. Na vedení města prý ale současné rozhodnutí nebude mít vliv.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karlovy Vary

Článek

Mluvčí ANO Jaromír Hasoň uvedl, že vnitřní problémy karlovarských buněk poškozovaly dobré jméno hnutí. „Dlouhodobě do těchto organizací navíc nebyli přijímáni noví členové,” dodal.

První náměstek primátora Karlových Varů za ANO Čestmír Bruštík odmítl blíže popsat, o jaké spory se uvnitř karlovarských organizací jednalo. Pouze řekl, že „je potřeba celkově uklidnit situaci“.

Členové ANO tak budou spadat přímo pod krajské vedení, doplnil.

Posílení členské základny

„Rozhodnutí předsednictva plně respektuji a vnímám je jako rozumný krok směrem k otevření hnutí novým členům, které by mělo zajistit ještě vyšší míru demokracie této místní organizace. Zároveň tím není ohrožena stabilita koalice na místní radnici, jíž jsme nadále pevnou součástí. Zrušení se dotýká jen oblastní a místní struktury, nikdo z členů nebyl z hnutí vyloučen," uvedl předseda karlovarské krajské organizace Roman Procházka.

Předsednictvo hnutí ANO také doporučilo předsedovi krajské organizace posílení členské základny ve městě a okrese Karlovy Vary, zejména pak projednání všech žádostí zájemců o členství. K dnešnímu dni je registrováno 105 zájemců a 118 sympatizantů hnutí ANO. Nová místní a oblastní organizace by tedy měla být založena až po přijetí nových členů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám