Hlavní obsah

Nenatáčejte tolik seriály, sepsul Hašek Stropnického kvůli Vrběticím

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda Asociace krajů ČR a jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) se ostře pustil do ministra obrany Martina Stropnického (ANO). Šéf hejtmanů zareagoval na kritiku, kterou Stropnický v nedávném rozhovoru namířil vůči Zlínskému kraji a hejtmanovi Stanislavu Mišákovi (ČSSD) v souvislosti s výbuchy v muničním skladu ve Vrběticích.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Předseda Asociace krajů ČR a jihomoravský hejtman Michal Hašek

Článek

Podle Stropnického vedení kraje situaci podcenilo a zanedbalo. Hašek se však hejtmana zastal.

„Odmítám svalování zodpovědnosti na Zlínský kraj, ten není ani vlastníkem areálu muničních  skladů, (tím je Ministerstvo obrany - Vojenský technický ústav) ani nevydával licence soukromým firmám na držení a skladování munice. Zlínský kraj, ani jeho hejtman, nepodepsal nájemní smlouvy s obchodníky s municí, byl to podnik podléhající ministru Stropnickému,“ napsal Hašek v úterý večer na svůj facebookový profil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuchy ve VrběticíchVideo: Pro Novinky Lenka Bláhová

„Jakým právem vyčítá pan Stropnický Zlínskému kraji průchodnost a průjezdnost areálu, který spravuje jeho resort, resp. jím zřízený podnik Vojenský technický ústav? K vyhlášení krizových stavů je ze zákona vedle kraje oprávněna také vláda u tzv. vyšších stupňů. Navrhl ministr Stropnický bezprostředně po katastrofě takový krok hejtmanovi či premiérovi?“ ptá se Hašek.

„Doporučuji panu Stropnickému zklidnit emoce, omezit natáčecí dny kriminálních seriálů a věnovat se řešení krizové situace na území podniku, za který sám nese odpovědnost,“ dodal hejtman. Vláda by podle něj měla permanentně komunikovat s obyvateli poškozeného území a dávat jim věrohodné informace. „Zabrání to další frustraci,“ myslí Hašek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám