Hlavní obsah

Dozorčí radu pražského Dopravního podniku obsadili politici ANO, ČSSD a Trojkoalice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Nové vedení hlavního města odvolalo deset politiků z 15členné dozorčí rady Dopravního podniku Praha (DPP) a zvolilo místo nich osm nových. Čtyři dosadilo hnutí ANO, po dvou z ČSSD a Trojkoalice. Zbylá dvě místa doplní opoziční TOP 09 a ODS.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sídlo dopravního podniku

Článek

Nejvíc křesel v dozorčí radě obsadí ANO. Usednou v ní zastupitelé Petr Novotný, Jarmila Bendová, Jaroslav Štěpánek a Martin Slabý, který členem zastupitelstva není. ČSSD bude mít v dozorčí radě náměstka primátorky Petra Dolínka a dopravního odborníka Vojtěcha Kocourka, který post v radě obhájil. Bývalý náměstek Karel Březina, kterému soud nedávno uložil roční podmínku za podvody v dopravním podniku, v radě nezůstal.

Za Trojkoalici bude ve vedení firmy radní Prahy 6 Petra Kolínská (SZ) a starosta Lysolají Petr Hlubuček (STAN).

V dozorčí radě zůstalo pět členů, kteří zastupují zaměstnance. Dva členy má dosadit opozice, vedení ODS už v pondělí nominaci odmítlo.

Dopravní podnik hlavního města Prahy je se zhruba 10 000 zaměstnanci největší firmou v majetku města. Jde o první městskou společnost, u níž radní po volbách přistoupili k očekávaným změnám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám