Hlavní obsah

Evakuovaní lidé z Haluzic a Lipové se mohou vrátit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do muničního areálu ve Vrběticích na Zlínsku se v neděli ráno vrátili pyrotechnici, aby zkontrolovali jednu budovu. Po poledni pak úřady rozhodly o ukončení evakuace dalších obcí v okolí skladu. Evakuovaní zůstanou jen lidé z oblasti Vlárských strojíren.

Foto: Policie ČR

Pyrotechnici se vrátili do muničního areálu.

Článek

"Pyrotechnici od rána pracují a v tuto chvíli to vypadá tak, že velitel zásahu by mohl evakuaci ukončit kolem poledne," avizovala v průběhu dopoledne krajská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

V areálu muničního skladu od rána pyrotechnici zkoumali objekt, který si vytipovali při sobotní akci.

Premiér Bohuslav Sobotka ve VrběticíchVideo: Aleš Fuksa, Právo

Foto: Policie ČR, Policie ČR

Čtyřicetikilový granát uvízlý ve střeše vrbětického skladu číslo 11

V sobotu ze střechy muničního skladu s dělostřeleckými granáty pyrotechnici odstranili granát, který se do ní zabořil po nedávné explozi sousedního objektu. Kvůli této budově byla nařízena evakuace. [celá zpráva]

Vrací se i lidé z Haluzic a Lipové

Z okolí nebezpečného skladu u Vlachovic bylo v pátek a v sobotu evakuováno bezmála 2000 lidí. V sobotu večer se domů mohlo vrátit zhruba 1400 lidí z Vlachovic a Vrbětic.

V neděli úřady rozhodly, že se po 12:30 hodin mohou do svých domů vrátit i obyvatelé obcí Haluzice a Lipová. Následně byla ukončena také evakuace Vlárských strojíren.

Ve vojenském areálu u Vlachovic vyletěly do povětří dvě budovy. První 16. října, druhá minulou středu. Předseda vlády Bohuslav Sobotku (ČSSD) v sobotu situaci ve skladu označil nadále za velmi vážnou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám