Hlavní obsah

Zemana v Brně vypískala asi stovka protestujících

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Zatímco zaměstnanci jihomoravského krajského úřadu v pondělí přivítali prezidenta Miloše Zemana s chotí Ivanou potleskem, při další zastávce v Brně musela hlava státu čelit pískotu demonstrantů.

Protest proti Miloši Zemanovi v BrněVideo: Miroslav Homola, Právo, Právo

 
Článek

Asi stovka demonstrujících s červenými kartami na něj čekala před budovou Univerzity obrany, kam přijel prezident na návštěvu studentů a vedení školy.

Přítomnost protestujících však prezidenta nikterak nevyvedla z míry, po vystoupení z limuzíny všem zamával a pak se již kordonem čestné stráže vojáků vydal do budovy, které se v Brně říká rohlík.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Miroslav Homola, Právo

mezi demonstranty byl i muž, který přišel prezidentovi vyjádřit podporu.

Protestu se zúčastnil i krajský zastupitel David Macek (KDU-ČSL). „Omluvil jsem se ze všech formálních setkání s panem prezidentem, protože považuji za důležitější ukázat mu červenou kartu,“ řekl Macek. Zeman podle něj zpochybňuje důvěryhodnost Česka u západních partnerů. Kritizoval rovněž postoj prezidenta k Rusku a Číně.

Zeman je v Jihomoravském kraji na třídenní návštěvě. Vedle Brna navštíví rovněž Blansko, Židlochovice, Lednici či Boskovice.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Demonstranti čekající na prezidenta Miloše Zemana

Hejtmana Michala Haška  (ČSSD) prezident pochválil za přebytkový krajský rozpočet a množství investic. Oznámil rovněž, že Hašek bude jeho poradcem pro oblast regionálního rozvoje.

Prezident se v Brně pustil do kritiky zákonodárců, kteří zvažují, že by si odhlasovali zvýšení platů o 14 procent. Prezident to označil za nenažranost a varoval, že by takovýto zákon vetoval. [celá zpráva]

Přivítání Miloše Zemana na krajském úřadě Video: Miroslav Homola, Právo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám