Hlavní obsah

Pražský magistrát přerušil jednání, vedení bude volit až večer

Právo, Novinky, trj, jas
Praha

Nové vedení pražského magistrátu bude zvoleno až ve středu po 18. hodině. Schůze sice začala již dopoledne, ale koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (Strana zelených, Starostové a nezávislí a lidovci) si záhy prosadila její přerušení kvůli souběhu s ustavujícími jednáními radnic Prahy 4 a 8, v nichž zasedají někteří z radních.

Foto: Milan Malíček, Právo

Adriana Krnáčová (ANO)

Článek

Opozice navrhla, aby bylo jednání přerušeno pouze do 13. hodiny, respektive do 13:30, což však neprošlo. Přerušení do 18. hodiny označila za nehoráznou drzost a nedůstojný krok.

Koalice potřebuje přítomnost všech svých zastupitelů kvůli nejtěsnější většině, kterou na magistrátu má.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle koaličních dohod by se měla stát primátorkou jednička kandidátky hnutí ANO Adriana Krnáčová. Jejími náměstky by se měli stát Eva Kislingerová (ANO), Matěj Stropnický (Trojkoalice) a Petr Dolínek (ČSSD).

Krnáčová by měla mít na starosti boj s korupcí, veřejnou správu a legislativu. Hnutí ANO bude rovněž zodpovídat za oblast financí, majetek a majetkové podíly firem, bezpečnost, zdravotnictví a bydlení. Do portfolia ČSSD bude patřit doprava, sociální politika a problematika evropských fondů a školství. Trojkoalici připadly oblasti životního prostředí, kultury a památkové péče a infrastruktury.

Vítězem komunálních voleb v metropoli se stalo ANO, které má 17 zastupitelů. Druhá TOP 09 má 16 křesel. Po osmi mandátech mají Trojkoalice, ODS a ČSSD. Piráti získali stejně jako KSČM čtyři křesla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám