Hlavní obsah

Týden bude relativně teplý, ale i deštivý

Novinky, jas

V první polovině týdne bude počasí v České republice ovlivňovat tlaková níže, která přinese četnější srážky, které mohou být na vrcholcích hor i smíšené. V závěru týdne se vrátí inverzní charakter počasí s nízkou oblačností, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: František Kšajt, Právo

Ilustrační foto

Článek

Zatímco 17. listopadu 1989 naměřili meteorologové v pražském Klementinu odpolední teploty kolem tří stupňů Celsia, letos se budou denní maxima díky zatažené obloze pohybovat mezi sedmi a 11 stupni. Méně oblačnosti by přitom mohlo být pouze na severu republiky.

V úterý bude převládat zataženo s deštěm či přeháňkami. Od jihu začne naše území ovlivňovat tlaková níž, která přinese četnější srážky,” uvedla Honsová. Ráno bude rtuť klesat na osm až čtyři stupně, přes den se teploty dostanou na sedm až 11.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ve středu bude i nadále zataženo s deštěm či občasnými přeháňkami. Na vrcholcích Krkonoš a Krušných hor by se přitom mohlo jednat o srážky smíšené. Ranní minima se budou pohybovat v intervalu sedmi až tří stupňů, odpoledne půjde o teploty mezi šesti a deseti stupni.

Oblačno až zataženo bude rovněž ve čtvrtek. Místy se opět objeví déšť, ve vrcholových oblastech hor se opět může jednat o sníh s deštěm. Ranní minima klesnou na pět až jeden stupeň, odpoledne se rtuť dostane k pěti až devíti stupňům.

V pátek se vrátí inverzní charakter počasí, který by mělo vydržet i během víkendu. Ranní teploty budou klesat ke čtyřem stupňům až nule, při vyjasnění až k minus dvěma stupňům. Odpoledne by měly teploty pod nízkou oblačností kolísat mezi dvěma až šesti stupni, při jejím protrhání se dostanou až devíti stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám