Hlavní obsah

Policie v Krnově odvedla dva demonstranty proti Zemanovi

Právo, Aleš Honus

Stydím se za svého prezidenta. S tímto transparentem přišli v úterý na náměstí v Krnově, kde se konal mítink prezidenta Miloše Zemana, dva mladí lidé. Ještě předtím, než hlava státu na místo dorazila, je ale policisté odvezli na obvodní oddělení k ověření totožnosti. Tvrdili, že nemají s sebou občanské průkazy.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie předvedla v Krnově dva demonstrantyVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Mladík s dívkou se nejprve maskovali kuklami, které si ale na výzvu policistů sundali, a rozvinuli transparent. Prezidentova ochranka je požádala, aby transparent odnesli bokem. To ovšem oba mladí lidé odmítli s odkazem na svobodu a demokracii.

Policisté je následně vyzvali, aby odhalili tvář a prokázali se občanskými průkazy. Kukly žena i muž sundali, ale prokázat totožnost odmítli. Tvrdili, že u sebe nemají občanský průkaz. S policisty museli na služebnu k ověření totožnosti.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Transparent, který zůstal na místě, si převzal náhodně procházející starší muž a v době, kdy na náměstí dorazil prezident, ho rozvinul. „Taky jsem chtěl podobný transparent namalovat, protože i já se stydím za svého prezidenta,“ řekl. Jeho policie nechala na pokoji.

Foto: Aleš Honus, Právo

V Krnově proti Miloši Zemanovi protestovali dva mladí lidé transparentem s nápisem: Stydím se za svého prezidenta.

Transparent v Krnově nebyl prvním protestem, který cestu prezidenta Zemana po Moravskoslezském kraji provází. Při dopoledním příjezdu do Opavy ho přivítaly výkřiky Ruský šváb a Hanba Opavě a na mítinku pak i transparent s nápisem Neschovávej nás za k...y, který rozvinuli studenti Slezské univerzity. [celá zpráva]

„Křiklouni se najdou všude. Na to si musíme v demokracii zvyknout,“ reagoval  Miloš Zeman.

Když se prezident setkal s občany na opavském Horním náměstí, mezi několika stovkami lidí se objevily transparenty. Upozorňovaly na vulgarismy, které Zeman minulou neděli použil v Hovorech z Lán.

„Chtěli jsme upozornit na to, že by se nemělo řešit jen to, že prezident mluví jako hulvát, tím se prezentuje pouze on sám. Spíše bychom se měli zabývat například tím, co prohlásil o lidských právech v Číně,“ řekla jedna z demonstrujících studentek Slezské univerzity.

Prezidentova cesta pokračuje i ve středu, to by měl dorazit například do Kopřivnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám