Hlavní obsah

Pražské metro čeká o víkendu další výluka, uzavře se část trasy A

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský dopravní podnik (DPP) chystá další výluku metra. Soupravy nepojedou od soboty 15. listopadu do pondělí 17. listopadu na trase metra A mezi stanicemi Depo Hostivař a Náměstí Míru. V pondělí to uvedl mluvčí DPP Jiří Štábl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Kompletně se vymění dvě výhybky, které zajišťují přímý provoz mezi Želivského a Strašnickou. Souběžně se bude provádět oprava trakčních kabelů v měnírně ve stanici Jiřího z Poděbrad," řekl Štábl.

Dopravce zavede náhradní tramvajovou dopravu XA, která pojede ze stanice I. P. Pavlova přes Náměstí Míru a Floru na Želivského. Konečnou bude mít ve stanici Nádraží Strašnice. Linky číslo 5 a 11 pojedou po svých obvyklých trasách.

V rámci autobusové dopravy linky číslo 111 a 329 budou ze Skalky prodlouženy přes zastávku Na Hroudě na Strašnickou. Linka číslo 125 pojede ve směru od Sídliště Petrovice ze zastávky Nádraží Hostivař přes zastávky Hostivařská, Na Groši, Zahradní Město, Na Hroudě do zastávky Strašnická. Linky 223, 263, 266, 364 a 366 budou z Depa Hostivař prodlouženy na Želivského.

Zmíněné výluky na trase A nejsou jediné, ke kterým letos pražský DPP přistoupil. Například ve druhé polovině října nejezdilo metro kvůli opravám na trase C mezi stanicemi Muzeum a Budějovická. O víkendu 8. a 9. listopadu byla výluka na trase A mezi stanicemi Dejvická a Můstek. O Velikonocích nejezdilo metro na celé trase A, kdy DPP opravoval několik výhybek najednou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám