Hlavní obsah

Sobotka: Spor mezi členy vlády je kontraproduktivní

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlachovice

Přestřelky mezi členy vlády jsou kontraproduktivní. Řekl to v sobotu novinářům ve Vlachovicích na Zlínsku premiér Bohuslav Sobotka ke sporu, který se v pátek rozhořel mezi šéfem ANO, vicepremiérem Andrejem Babišem a ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem (ČSSD). Ti se veřejně obvinili ze lží a vysávání veřejných prostředků.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

„Myslím si, že energii je třeba věnovat spíše tomu, abychom plnili vládní program, abychom prosazovali naše věci, mimo jiné i v parlamentu, kde to čas od času drhne kvůli obstrukcím opozice,“ uvedl Sobotka.

Pokud mají podle něj ministři nějaké připomínky k sobě navzájem, tak místem, kde by se to mělo řešit, je koaliční rada. Ta se podle něj sejde příští týden. „Myslím, že platí a v koalici jsme si to opakovaně potvrdili, že není žádný důvod, aby se měnila struktura ministerstev, to znamená, že žádná z koaličních stran nenavrhuje, aby se měnila odpovědnost za jednotlivé úřady,“ odpověděl premiér na dotaz, zda za sporem nevidí snahu Babiše vyštípat Němečka z vlády.

„Obsazení resortů je primárně rozhodnutí té či oné koaliční strany. Ministerstvo zdravotnictví je v kompetenci ČSSD a sociální demokracie o ministru rozhodla,“ dodal Sobotka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám