Hlavní obsah

Jiří Paroubek sekl s politikou, chce se věnovat rodině a práci

• Aktualizováno

Někdejší „buldozer“ české politické scény, svého času též premiér a předseda ČSSD, Jiří Paroubek odchází z politiky. Podle svých slov se hodlá věnovat rodině a práci.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Paroubek s manželkou Petrou.

Článek

„Mou nejvyšší prioritou je má rodina, má dcera, která před pár dny oslavila páté narozeniny. V průběhu listopadu odejdu z postu předsedy strany LEV 21 a budu se věnovat své rodině a své práci. V následujících deseti letech neplánuji, že bych se do politiky vrátil. A pak už nebudu zrovna perspektivní junior...,“ glosoval Paroubek své rozhodnutí na Facebooku.

„Mnohé se mi v životě podařilo, více nežli naprosté většině jiných lidí. Když se za sebe podívám, zůstává za mnou kus dobře odvedené práce. Zejména v čele české vlády, na pražské radnici a v čele sociální demokracie,“ okomentoval své politické působení v rozhovoru pro server Vaše věc.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Z vrcholné politiky odešel Paroubek vlastně již po volbách v roce 2010, kdy se vzdal funkce šéfa ČSSD, stranu opustil a později založil vlastní partaj LEV 21, která však svým významem nikdy nepřekročila jeho vlastní stín.

Do ČSSD vstoupil Paroubek v roce 1989. V roce 1993 neúspěšně kandidoval proti Miloši Zemanovi na post předsedy. Přes pražskou komunální politiku se stal nejprve místopředsedou a následně i předsedou strany, kterou vedl od května 2006 do června 2010.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Paroubek

V tomto období byl nepřehlédnutelnou postavou, která poutala pozornost veřejnosti četnými slovními přestřelkami s politickými protivníky i novináři. Mezi nejznámější Paroubkovy výroky patří slova o tom, že zákony bude klidně schvalovat s komunisty i s Marťany.

„Ty zákony, které jsou potřeba ve prospěch této země, lidu této země, budeme schvalovat i třeba s komunisty, a kdyby tady spadli Marťani, tak je budu schvalovat třeba s Marťany, budou-li členy Poslanecké sněmovny,“ uvedl v roce 2005 na jednom ze stranických jednání ČSSD. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám