Hlavní obsah

První čínské děti se přijedou léčit do českých lázní

Novinky, jas

Do lázní Karlova Studánka se přijede léčit prvních 120 čínských dětí s dýchacími potížemi. Na základě dohody s čínskou stranou to ve středu oznámilo ministerstvo zdravotnictví, které si od čínské klientely slibuje oživení českého lázeňství.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Karlova Studánka

Článek

„Na základě vzájemné spolupráce čínské strany, našeho ministerstva a privátních partnerů PPF a CEFC, kteří na pilotní projekt přispějí částkou čtyři milióny korun, se do lázní Karlova Studánka přijede léčit 120 dětí s dýchacími nemocemi,“ konstatoval ministr Svatopluk Němeček (ČSSD) s poukazem na nedávnou cestu české delegace do Číny, kde byly dohody dojednány.

„Dohoda představuje ekonomickou pomoc českému lázeňství v podobě nové klientely z Číny, která si bude hradit pobyty a léčebné procedury sama. Čínská strana je připravená propojit české lázně s čínskými partnery,“ dodal ministr, jehož resort projekty několik měsíců připravoval.

Vedle lázeňství chtějí FN Hradec Králové, Lázně Velichovky, Lázně Bohdaneč spolupracovat s čínskými partnery na projektu kliniky tradiční čínské medicíny v Hradci Králové. Ten by se měl stát referenčním projektem  pro ostatní země střední a východní Evropy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám