Hlavní obsah

Hanzlův primátorský hattrick, opět povede Karvinou

Právo, Jiří Tomaškovič
Karviná
Aktualizováno

Prvním statutárním městem v Moravskoslezském kraji, které si zvolilo nové vedení, je Karviná. Tamním primátorem se potřetí v řadě stal sociální demokrat Tomáš Hanzel. Protikandidáta neměl a z přítomných 40 zastupitelů jeho volbu podpořilo 25 poslanců.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Osmatřicetiletý Tomáš Hanzel povede Karvinou potřetí za sebou.

Článek

Prvním náměstkem se stal Jan Wolf (ČSSD), zbývající tři posty náměstků obsadili Lukáš Raszyk (ČSSD) a dva komunisté – Karel Wiewiórka a Miroslav Hajdušík. „Nabízím spolupráci napříč zastupitelstvem. Všichni máme stejný cíl – aby naše město bylo lepší,“ řekl osmatřicetiletý primátor novým zastupitelům.

Také do jedenáctičlenné rady se dostali pouze koaliční partneři ČSSD a KSČM v poměru šest ku pěti. Radními se stali bankovní úřednice Marcela Tomková, ředitel městské policie Petr Bičej, ředitel Úřadu práce v Karviné Dalibor Závacký (všichni ČSSD) a pracovnice Muzea Těšínska Naděžda Antalová, důchodkyně Danuta Kwiczalová a podnikatel Radek Orszulik za KSČM.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Chceme navázat na naši dosavadní práci. Prioritami pro další období jsou bezpečnost a zaměstnanost. Máme v plánu další investice do zlepšení života lidí v Karviné, například další úpravy sídlišť,“ připomněl staronový primátor Hanzel.

Vítězná ČSSD bude mít v 41členném zastupitelstvu Karviné 18 poslanců, její koaliční partner KSČM získal ve volbách osm mandátů. V opozici končí hnutí ANO, které bude mít 13 poslanců, a dvě křesla obsadí koalice KDU-ČSL a Strany zelených. Osmnáct zastupitelů si při úterním ustavujícím zastupitelstvu odbylo premiéru.

Reklama

Výběr článků

Načítám