Hlavní obsah

Mlhy se rozplynou, bude až 16 stupňů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V novém týdnu bude pokračovat inverzní počasí s ranními mlhami a nízkou oblačností. Ta se však bude místy rozpouštět a my se dočkáme polojasné či skoro jasné oblohy a teplot kolem 15 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Od jihozápadu k nám ve vyšších vrstvách atmosféry proudí teplý vzduch,” osvětlila Honsová, proč o víkendu padaly místy teplotní rekordy a teploty odkazovaly spíše k počátku října nežli listopadu. [celá zpráva]

V první polovině pracovního týdne, v úterý a ve středu, se budou ráno objevovat již zmíněné mlhy s nízkou oblačností a ranními minimy mezi sedmi a třemi stupni. Kde se oblačnost nerozpustí, bude odpoledne mezi šesti a sedmi stupni, při projasnění se teploty dostanou na 12 až 16.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ve čtvrtek začne počasí ovlivňovat brázda nízkého tlaku vzduchu, nicméně charakter počasí se víceméně nezmění.

Rána ve čtvrtek i v pátek budou velmi teplá, v intervalu 10 a šesti stupňů, odpoledne se dočkáme teplot mezi 12 a 16 stupni. Pokud se nízká oblačnost nerozpustí, zůstanou odpolední maxima do 10 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám