Hlavní obsah

Seniorku zavalil na hřbitově náhrobek

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Několika poraněními skončila v sobotu odpoledne pro třiasedmdesátiletou seniorku z Českých Budějovic návštěva Židovského hřbitova v lokalitě U křížku. Zřítil se tam na ni jeden z náhrobků. Poranil ji na hrudníku, hlavě a zaklínil nohy. Právo o tom informoval mluvčí městské policie Václav Sup.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na zraněnou osobu upozornil náhodný kolemjdoucí, který za hřbitovní zdí uslyšel sténání a volání o pomoc a zavolal naši hlídku,“ uvedl Sup s tím, že vzhledem k tomu, že vstupní brána byla zamčená, museli městští policisté přelézt zeď a našli seniorku zavalenou náhrobním kamenem.

„Sundali z ní náhrobek, podložili služebními bundami, aby ještě více neprochladla a okamžitě zavolali zdravotníky, neboť bylo zjevné, že má poraněné nohy, tržnou ránu na týle a navíc se stěžovala na bolesti hrudníku,“ konstatoval Sup.

Jeden z operačních důstojníků městské policie upřesnil, že klíč od vstupní brány měla poraněná žena u sebe, neboť hřbitov je trvale uzavřený a kdo ho chce navštívit, musí si vyzvednout klíč od správce. Strážníci tak mohli bránu otevřít, aby sanitka mohla ke zraněné dojet na co nejkratší vzdálenost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám