Hlavní obsah

Zeman povýšil na generály policejního prezidenta i šéfa Vězeňské služby

Prezident Miloš Zeman v úterý na Pražském hradě povýšil policejního prezidenta Tomáše Tuhého do hodnosti brigádního generála. Stejnou hodnost u příležitosti Dne vzniku samostatného Československa získal generální ředitel Vězeňské služby Pavel Ondrášek a náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru František Zadina.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Policejní prezident Tomáš Tuhý

Článek

Povýšení do druhé nejvyšší armádní hodnosti generálporučíka se dočkal i první zástupce náčelníka Generálního štábu ČR Josef Bečvář.

Tuhý u policie pracuje 24 let a doposud měl hodnost plukovníka. Policejním prezidentem se stal letos v dubnu. Od stejného měsíce vede Vězeňskou službu Ondrášek, který předtím od roku 2009 vedl věznici v Rapoticích na Třebíčsku. Zadina působí u hasičů 27 let a náměstkem generálního ředitele je od roku 2008.

Šestapadesátiletý Bečvář byl povýšen za podíl na reformě české armády a práci na její další transformaci. Bývalý vojenský přidělenec ve Francii je druhým mužem české armády od letošního srpna.

Prezident povyšuje vojáky, policisty a hasiče do generálských hodností dvakrát ročně, a to 8. května u příležitosti Dne vítězství a 28. října na Den vzniku samostatného Československa.

Úterního jmenovacího ceremoniálu se zúčastnili například ministr obrany Martin Stropnický (ANO), ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) a náčelník generálního štábu Petr Pavel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám