Hlavní obsah

V Opavě se dohodli, koalice bude duhová

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

V následujících čtyřech letech se bude o město Opavu starat duhová koalice složená z pěti politických subjektů. Kromě vítězného hnutí ANO to bude Změna pro Opavu, lidovci, ODS a také SNK Starostové a občané Opavy.

Foto: Profimedia.cz

Opava

Článek

Ve čtvrtek večer tyto strany v Opavě podepsaly dohodu o vytvoření stabilní koalice. Média o tom informoval lídr opavského hnutí ANO Martin Víteček, který se ve slezské metropoli bude ucházet o post primátora.

„Na pozice náměstků budou nominováni Simona Bierhausová (ANO), Dalibor Halátek (Změna pro Opavu) a Josef Stiborský (KDU-ČSL). Koaliční smlouvu chceme podepsat do 30. října,“ uvedl Víteček s tím, že do té doby budou jednotliví kandidáti ve společné kooperaci programová portfolia.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Jsem rád, že se nám podařilo sestavit pestrou koalici, kterou považuji pro toto město za výhodnou. Zásadní změny se budou provádět lépe, pokud pro ně bude existovat široká shoda,“ zkonstatoval Víteček.

Uspělo devět stran

Kolik bude mít každá ze stran zástupců v jedenáctičlenné radě, ještě není podle Vítečka jasné. Do 39členného opavského zastupitelstva se ve volbách dostalo celkem devět subjektů.

ANO obsadí 11 křesel, šest mandátů má sociální demokracie, která putuje do opozice, po čtyřech postech má Změna pro Opavu a komunisté, tři zastupitele budou mít SNK Starostové a občané Opavy, ODS, KDU-ČSL a Zelená pro Opavu, dvě křesla obsadí Opavané-Nezávislí, Občané a Piráti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám