Hlavní obsah

Vrací se příjemné podzimní počasí

Novinky, jas

Po razantním ochlazení a vydatných srážkách se s koncem týdne oteplí a minimálně do poloviny příštího týdne se dočkáme pouze minima srážek a polojasné oblohy. Odpolední teploty se budou pohybovat nejčastěji nad 10 stupni Celsia. Pouze v místech, kde se nízká oblačnost udrží po celý den, budou maxima do osmi stupňů, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Ve čtvrtek ještě bude pokračovat oblačné počasí, nicméně déšť bude v průběhu dne ustávat. V Čechách se zklidní i vítr, který bude dosahovat rychlosti 35 kilometrů v hodině, zatímco na Moravě a ve Slezsku může v nárazech dosahovat ještě rychlosti až 70 kilometrů v hodině. Odpolední teploty se dostanou na sedm až 11 stupňů Celsia.

V pátek se dočkáme ubývání oblačnosti na polojasno. Ranní minima klesnou na pět až jeden stupeň, ale ve vyšších polohách Jeseníků či Beskyd se v průběhu noci na pátek mohou objevit i mrznoucí srážky. Odpoledne se teploty dostanou na osm až 12 stupňů.

„V sobotu i v neděli bude převládat polojasno. Ráno se budou objevovat mlhy a nízká oblačnost, která se v neděli může místy udržet po celý den,” dodala Honsová. Ranní minima se budou pohybovat mezi čtyřmi stupni až nulou, přičemž při vyjasnění mohou klesat i na minus dva.

V sobotu bude přes den mezi osmi a 12 stupni, v neděli 10 až 14 stupňů. V místech, kde se nízká oblačnost nerozpustí, budou teploty pod hranicí 10 stupňů.

Velmi podobný charakter si počasí udrží do poloviny příštího týdne. Nejčastěji bude polojasno či skoro jasno, ojediněle se však nízká oblačnost nerozpustí a bude panovat teplotní inverze. Teploty se budou pohybovat do 14, v místech s nízkou oblačností pouze do osmi stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám