Hlavní obsah

Meteorologové varují před vydatným deštěm a poryvy větru

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové vydali výstrahu před vydatnými dešti, které zasáhnou ČR ve středu a ve čtvrtek. Na návětrných stranách Jeseníků a Krkonoš může podle odhadů Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) spadnout 40 až 80 milimetrů srážek.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Ve středu a ve čtvrtek očekáváme trvalejší a vydatné srážky zejména na horách, kde může spadnout do 12 hodin ve čtvrtek 30 až 50 milimetrů, na návětří Jeseníků a Krkonoš 40 až 80 milimetrů srážek,” uvedl ČHMÚ.

Ve čtvrtek odpoledne bude navíc na Moravě a ve Slezsku zesilovat vítr, který může v nárazech dosahovat rychlosti až 90 kilometrů v hodině. V pátek budou poryvy větru slábnout.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Varování před silnými dešti, které přijdou v souvislosti s postupem tlakové níže, platí pro pohraniční oblasti. Silný vítr bude hrozit především na severu a severovýchodě republiky.

Meteorologové upozornili na to, že silné deště mohou zvedat hladiny menších toků na první a v Jeseníkách krátkodobě i na druhý stupeň povodňové aktivity.

Reklama

Výběr článků

Načítám