Hlavní obsah

Miliardář Valenta by mohl být členem senátorského klubu ODS

Právo, tin

Čerstvý senátor, miliardář Ivo Valenta, který kandidoval za Stranu soukromníků ČR v Uherském Hradišti a zvítězil, by se mohl stát členem senátního klubu ODS. Předseda strany Petr Fiala takovou možnost nevyloučil. Přesto ale řekl, že ODS se nechystá aktivně shánět nezávislé senátory, kteří by mohli její klub posílit.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Zakladatel loterijní společnosti Synot a nově zvolený senátor Ivo Valenta

Článek

"U pana Valenty vidím s námi největší názorovou a politickou blízkost, takže tam spolupráci nevylučuji," řekl Fiala na středečním setkání s novináři.

"Není to ale tak, že bychom běhali po Senátu a někoho přetahovali. Žádné senátory aktivně nelovíme, zůstáváme nejsilnějším opozičním klubem," dodal Fiala.

Po senátních volbách klub ODS posílili dva noví senátoři, Lumír Aschenbrenner a Jiří Burian, oproti minulému volebnímu období strana jeden mandát ztratila.

Valenta: Nabídek je víc

Valenta zatím na neoficiální nabídku ODS stát se součástí jejího senátorského klubu, nekývl. Nabídek má prý víc.

„Mohu potvrdit, že jsem obdržel několik nabídek, které mne velmi potěšily a vážím si jich. Prozatím jsem však o žádné z nich nejednal. Prioritně se totiž věnuji jiným povinnostem, souvisejícím s výkonem senátorské funkce. Bylo by tedy předčasné předjímat, do jakého klubu, popřípadě zda vůbec, vstoupím," uvedl pro Právo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám