Hlavní obsah

Prahu postihl noční výpadek proudu

Praha
Aktualizováno

Čtvrtina až třetina Prahy se krátce po půlnoci ponořila do absolutní tmy. Výpadek proudu zasáhl hlavně Prahu 4 a částečně také Prahu 2 a 10. Na krátkou dobu postihl i Thomayerovu nemocnici v Krči.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Výpadek postihl zhruba 100 tisíc domácností ve třech městských částech metropole. V celé Praze 4  a částech Prahy 2 a 10 trval zhruba půl hodiny. Důvodem byl podle mluvčího Pražské energetiky Petra Holubce výpadek rozvodny v Chodově. Ta patří společnosti ČEPS.

„Minutu po půlnoci došlo k výpadku 400megawattového transformátoru na Chodově,“ uvedl pro Novinky mluvčí Holubec.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle mluvčího začali dispečeři okamžitě po výpadku postižená území přepojovat na jiné zdroje, což se jim podařilo zhruba v půl jedné. „V jednu hodinu ráno už byl obnoven standardní provoz,“ řekl Holubec.

Nejezdily tramvaje  

Výpadek postihl i Thomayerovu nemocnici v Krči. „O žádném výpadku zatím nemám informace, ovšem nemocnice je na tyto situace připravena. V řádech několika vteřin po výpadku nemocnice okamžitě najede na záložní zdroje,“ řekla Novinkám mluvčí Thomayerovy nemocnice Martina Štanclová.

Podle informací na webu Pražského dopravního podniku výpadek postihl také provoz metra C mezi stanicemi Pražského povstání a Háje. Zhruba půl hodiny nejezdily ani tramvaje v centrální a jižní části města.

Podle mluvčí ČEPS Terezy Soukupové se příčina výpadku rozvodny na Chodově nyní zjišťuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám