Hlavní obsah

Voliči nedali vládě červenou kartu, radují se lidovci

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V centrále lidovců v paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze zavládla spokojenost. Vedení strany si věřilo na čtyři vlastní senáty a na tři společné se Stranou zelených. Strana přitom neobhajovala žádný mandát.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Zleva Jan Wolf, Jan Bartošek a Daniel Hermann ve volebním štábu KDU-ČSL v Praze.

Článek

Podle ministra kultury Daniela Hermana  (KDU-ČSL) lze volby chápat jako určité referendum o vládě. „Zdá se, že vládní koalici voliči červenou kartu nevystavili,“ řekl Právu Herman.

Místopředseda strany a Sněmovny Jan Bartošek si liboval, že voliči poznali, že lidovci jsou stabilní a dobrá strana. „Došlo ke generační výměně, ve vládě nás nedoprovází žádný skandál a hlavně u nás nedochází k vnitrostranickým pranicím,“ uvedl Bartošek.

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek dorazil do volebního štábu s malým synkem a byl očividně spokojený. „Byl bych spokojen, kdybychom udělali jednoho dva stranické kandidáty a jednoho společného, ale výsledky jsou mnohem lepší,“ uvedl Bělobrádek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám