Hlavní obsah

Svatý Martin na bílém koni nepřijede. Teplý podzim bude pokračovat

Dlouhý podzim s příjemnými teplotami. Tak by mělo vypadat počasí do poloviny listopadu podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu. Nejchladněji by mělo být v týdnu od 3. do 9. listopadu, přesto by teploty neměly klesat pod normální hodnoty pro tuto roční dobu. Průměrná teplota v této době se pohybuje mezi 4,4 až 6,0 °C.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Meteorologové tvrdí, že období od 20. října do 16. listopadu bude jako celek s největší pravděpodobností teplotně nadprůměrné. Ochlazení by mělo nastat v prvním listopadovém týdnu, přesto by nemělo být výrazné.

Pranostika, že sv. Martin přijede na bílém koni, se letos nenaplní. Kromě nadprůměrných teplot by ani srážky neměly být výrazné.

Nejméně jich bude v období od 27. 10. do 2. 11., ostatní týdny budou pravděpodobně srážkově normální. Celkové množství srážek bude blízko dlouhodobým průměrům.

Nejtepleji bylo v tomto období vloni, kdy dosahovala nejvyšší průměrná teplota hodnoty 8,2 °C a nejchladněji bylo v roce 1965. Tehdy byla průměrná teplota 2,0 °C

Nejvíce srážek v tomto období spadlo v roce 1998 a nejméně v roce 1983.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám