Hlavní obsah

Zastupitel ANO v Karviné měl vyhrožovat spolustraníkovi smrtí, rezignoval

– Karviná

Čerstvě zvolený zastupitel za ANO na karvinskou radnici Marian Nevrla složil funkci. Jeho rezignaci potvrdila mluvčí magistrátu Šárka Swiderová. Vyšetřovala ho policie kvůli podezření, že vyhrožoval smrtí svému kolegovi z kandidátky. Policie věc předala karvinskému magistrátu.

Foto: anobudelip.cz

Marian Nevrla

Článek

„Primátorovi byla potvrzena rezignace nově zvoleného člena zastupitelstva za hnutí ANO Mariana Nevrly. Nebyl tam uveden důvod. Rezignace je platná,” řekla Swiderová. Podle ní je kvůli rezignaci a nástupu náhradníka potřeba svolat jednání městské rady.

Karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková potvrdila, že policie přijala trestní oznámení, kdy oznamovatel sdělil, že mu vyhrožoval muž, ročník 1970. „Jejich jména samozřejmě nemůžeme zveřejnit. Získané informace jsme vyhodnotili a případ předali magistrátu města Karviné, kdy přestupková komise toto oznámení dořeší,” řekla Viačková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle Swiderové magistrát v tomto týdnu od policie obdržel několik takových podání, v nichž šlo o vyhrůžky osobní povahy. Konkretizovat, zda je mezi nimi i tento incident, však mluvčí ze zákona nemůže.

Osobní spor

Lídr ANO Antonín Barák ve čtvrtek řekl, že Nevrla byl hospitalizován kvůli zdravotním problémům a z kandidátky odstoupil ze zdravotních důvodů. „Incident byl jejich osobní spor. Konflikt neměl nic společného s výsledky voleb a hnutím ANO,” uvedl Barák.

ANO je v Karviné v opozici. Barák řekl, že nemůže spolupracovat s lidmi spojenými s kauzami z minulosti. Dodal, že jako učiteli společenského chování mu opravdu vadí nevhodné vystupování těchto lidí na zastupitelstvech: „S lidmi, kteří se neumí chovat, by se nám nevládlo dobře.” [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám