Hlavní obsah

Sobotka uvažuje o výměně neúspěšných lídrů

Praha
Aktualizováno

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka uvažuje o změně lídrů v těch městech, kde sociální demokraté v komunálních volbách nevyhráli a dostali se do opozice. Po letech takto ČSSD ztratila například Brno nebo Ostravu, kde mívala tradiční voličskou základnu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

"Rádi bychom v příštích letech i ve městech, jako je Praha, posílili, ale musíme změnit způsob sestavování kandidátních listin, v řadě míst budeme muset vyměnit lídry, naše představitele, tak, aby sociální demokracie v budoucnu mohla získávat více hlasů," řekl Sobotka ve čtvrtek během své návštěvy v Poděbradech.

Volební výsledky ve velkých městech jsou podle Sobotky neuspokojivé. "Je to budíček a důležitý moment pro klasické politické strany," prohlásil.

Mělo by se proto podle něj diskutovat kromě personálního obsazení také o programu strany. "Určitě budeme také debatovat o programu, abychom reflektovali názory občanů, občanských iniciativ, aby sociální demokracie nebyla odtržena od toho, co ve skutečnosti lidi zajímá v jednotlivých místech," doplnil Sobotka.

O změně tváří ve straně je podle něj potřeba přemýšlet tam, kde ČSSD volby nevyhrála a zůstala v opozici.

Reklama

Výběr článků

Načítám