Hlavní obsah

Hudeček chtěl Trojkoalici přetáhnout Starosty

Novinky, val
Praha

Primátor Tomáš Hudeček (TOP 09) se údajně rozhodl nepříznivé povolební rozložení sil vyřešit po svém. Podle serveru Echo24 chtěl přetáhnout dva zvolené členy hnutí Starostové a nezávislí (STAN) z Trojkoalice k TOP 09. Tím by jeho strana měla 18 mandátů místo současných 16.

Foto: Petr Horník, Právo

Primátor Tomáš Hudeček

Článek

V současnosti má TOP 09 o jeden mandát méně než hnutí ANO a obě strany krátce po volbách deklarovaly, že spolu do koalice nepůjdou. Zatím probíhá vyjednávání mezi ANO, ČSSD a Trojkoalicí.

Podle Echo24 se však primátor Tomáš Hudeček pokusil zvrátit povolební počty na svou stranu, když prý už v neděli ráno telefonoval předsedkyni pražských Starostů a nezávislých Janě Plamínkové s nabídkou, aby dva zvolení členové STAN vystoupili z Trojkoalice a přidali se do klubu TOP 09. Tím by Hudeček a spol. převýšili ANO o jeden mandát.

Padla i tato možnost, řekla Plamínková

Plamínková to Novinkám nepřímo potvrdila s tím, že v rámci diskusí padaly různé návrhy na povolební uspořádání. „Padla i tato možnost,“ uvedla.

Zda jí Hudeček skutečně ohledně této nabídky telefonoval, odmítla komentovat. „Jsme součást Trojkoalice a budeme součást Trojkoalice,“ uzavřela.

Hudeček se k informaci nehlásí. „Nenabízel jsem to, nicméně každého to napadá. Ke mně to také doputovalo,“ prohlásil pro Echo24 a dodal: „Nejsem toho tahoun, ale jak říkám, každého to napadá.”

Reklama

Související témata:

Související články

Krnáčová by byla první ženou v čele Prahy

V čele pražské radnice stáli dosud jen muži. Pokud by se lídryně hnutí ANO Adriana Krnáčová stala primátorkou Prahy, šlo by o historický průlom do mužské...

Výběr článků

Načítám